Diversiteit in Indiaas eten - Van Tandoori Chicken tot Dum Aloo

 India is een land met veel diversiteit, religies en talen. Nog groter is de diversiteit van het eten dat India te bieden heeft. Indiaas eten bestaat uit verschillende regionale lekkernijen. Van Idli en Uttapam in het zuiden tot de beroemde tandoorikip van Lucknow, de stad Nawabs. Gujarat heeft de beroemde Dhokla- en Khakri-gerechten te bieden, terwijl de aromatische gekruide thee en de Dum aloo uit Kasjmir ongeëvenaard zijn. Indiase gerechten kunnen voornamelijk worden ingedeeld in vier hoofdcategorieën: Noord-Indiaas, Zuid-Indiaas, Oost-Indisch en West-Indisch. Indiaas eten is voornamelijk vegetarisch, hoewel er een aantal traditionele gerechten zijn bereid met verschillende soorten vlees.


Indiase gerechten verschillen van die in de westerse landen doordat de meeste hiervan een soort olie bevatten en over het algemeen worden gekookt, in tegenstelling tot westerse landen waar het voedsel meestal wordt geroosterd of gegrild. Salade wordt ook vaak apart van de gerechten geserveerd in plaats van te worden vermengd met de gerechten. Een andere bijzonderheid van het Indiaas eten in Amsterdam ligt in de grote verscheidenheid aan kruiden die in de gerechten worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende zijn gember, zure mangopoeder, kardemom, kaneel, koriander, kurkuma, komijnzaad. Deze soorten zorgen niet alleen voor smaak, maar helpen ook de gezondheid van een persoon te verbeteren.

Over de grote diversiteit in voedsel gesproken, een paar van de belangrijkste redenen hiervoor kunnen worden aangehaald als de locatie en het grotendeels verschillende type klimaat in de verschillende delen van het land. Het klimaat is bijvoorbeeld gematigd in de zuidelijke delen van het land en geschikt voor de groei van rijst en peulvruchten die hier in overvloed worden verbouwd, daarom bestaat het voedsel voornamelijk uit rijstbereidingen en peulvruchten. Waar, zoals in de staat Gujarat, die aan de Golf van Kutch ligt en de grootste zoutproducerende staat van India is, er een overvloed aan zout in het water is. Hierdoor wordt elk voedsel, zelfs de peulvruchten, geserveerd met een vleugje zoet erin, omdat het helpt om de smaak te veranderen en om de toegang tot zout te vermijden.

Indiaas eten in Amsterdam met zijn diversiteit, geweldige smaak en geneeskrachtige eigenschappen drukt al zijn stempel op het internationale scenario, waarbij gerechten als Tandoori-kip en curry enorm populair worden in veel landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Amerika, Canada enz. Waar veel Indiase restaurants zijn ontstaan met diverse Indiase lekkernijen op de kaart.

Deze verscheidenheid en nieuwigheid van Indiase gerechten maken ze zo verleidelijk om te proberen!

Comments

Popular posts from this blog

The Ganesha Restaurant Amsterdam Review

Grab The Best Palates of Indian Tandoori Food in Amsterdam